fbpx

Het Winter Endurance Kampioenschap is voor Team Bleekemolen een groot succes geworden. Na de drie lange afstandsraces, de Zandvoort 500 in november 2015, de Nieuwjaarsrace in januari en de Final 4 begin maart is Sebastiaan dankzij twee overwinningen en een tweede plaats in zijn klasse tot Winterkoning gekroond. Maar ook mijn teamgenoot René Steenmetz en ikzelf mochten feest vieren, want wij werden gedeeld tweede in het algemeen klassement. In totaal deden er 123 rijders mee aan het WEK, verspreid over vier divisies.

 

Sebastiaan winterkampioen 1

 

Het Winterkampioenschap is zowel voor coureurs, teams als publiek erg leuk. Iedereen kan dicht bij de actie komen, de pitboxen zijn voor iedereen open en de sfeer is zeer gemoedelijk. Waar bij veel races iedereen op afstand wordt gehouden kan iedereen hier gewoon een praatje maken met de coureurs. Op de baan wordt echter hard gestreden en een lange afstandsrace is zwaar voor rijder en materieel. Maar onderling heeft iedereen vooral plezier en dat straalt het hele evenement dan ook uit. Zelfs het winterweer weerhoudt niemand ervan om volop te genieten.

 

Sebastiaan winterkampioen 2

 

Sebastiaan heeft elk evenement met andere teamgenoten gereden en is eenmaal tweede en tweemaal eerste geworden. Bij de laatste race was het heel leuk dat Sebastiaan en Jeroen samen reden. Dat komt niet zo vaak voor, maar is voor ons alle drie echt een moment om van te genieten.

Groeten,
Michael