fbpx

Het lijkt wel alsof een goed resultaat in de 12 uur van Sebring voor mij niet is weggelegd. De snelheid is er absoluut, want we mochten na een prima kwalificatie als tweede in onze klasse GTD starten. Technische problemen maakten ons echter al vroeg in de race kansloos voor een goed resultaat.

In de kwalificatie leek ik in de Riley-Viper lange tijd de poleposition in de klasse GTD te pakken. In mijn laatste vliegende ronde werd ik een beetje opgehouden en daardoor werd het met een minimaal verschil de tweede startplek. Maar dat betekende een goed vooruitzicht voor de race.

Twee jaar geleden ging onze Viper in de beginfase al in vlammen op, vorig jaar vielen we 5 minuten voor de finish uit vanaf leidende positie, dit jaar zorgde een gebroken aandrijfas in de beginfase van de race al voor een grote achterstand en die konden we helaas niet meer goed maken. Samen met mijn Riley-Viper-teamgenoten Ben Keating en Mark Miller ben ik als twaalfde gefinisht.

 

12 UUR VAN SEBRING 1

 

We hadden al heel vroeg in de race problemen met de tractiecontrole en het ABS. Toen vervolgens ook de aandrijfas brak liepen we vijf ronden achterstand op en in de beginfase van een 12 uursrace maakt dat een goed resultaat vrijwel onmogelijk. Je maakt wel veel mee in zo’n race: veel aanrijdingen, rijders die van de baan raken en andere incidenten.

Een prachtig evenement, maar natuurlijk wil ik graag strijden om de podiumplekken. Jammer, wellicht dat we volgend seizoen een nieuwe poging kunnen doen.

Groeten,
Jeroen