fbpx

Racen met een originele Porsche RS Spyder LMP2 ooit gerund door Penske racing op het circuit van Laguna Seca. Veel mooier kan het toch niet worden voor een coureur denk ik..

Het waren drukke dagen voorafgaand aan deze race. Vanuit Austin ben ik naar Europa gevolgen om te testen voor Grasser Racing op de Red Bull Ring. Daarna dus meteen weer terug naar Amerika. En wel voor een hele gave race!

Rennsport Réunion is een evenement dat Porsche één keer in de 4 jaar organiseert. Veel van hun succesvolle historische auto’s komen daarheen om tegen elkaar te racen. Auto’s met enorme historische waarde en inmiddels ook economische waarde. Het is de 5e keer dat dit evenement gehouden wordt.

Ik zal in actie komen met een Porsche RS Spyder LMP2, die veel succes heeft geboekt in de American Le Mans Series met het bekende team van Penkse. Voor mij is het extra mooi om in zo’n auto te mogen racen. In 2008 won ik samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn de LMP2 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. In 2012 mocht ik voor Porsche in een andere ex-Penske auto een demonstratie doen op het circuit van Bathurst. En wat was dat gaaf!

De RS Spyder was een van de beste race auto’s ooit gemaakt naar mijn mening. Zijn tijd vooruit en kon in Amerika zelfs de strijd aan gaan met de LMP1 auto’s van Audi. Ik kan me herinneren hoe goed de auto reed, het was geweldig. Een echte race auto met alles op de juiste plaats.

Komend weekend race ik tegen een aantal andere RS Spyders, onder andere mijn eigen auto van de 24 uur van Le Mans. Heel leuk om dit te kunnen doen, zeker op een circuit als Laguna Seca. Ik zal proberen veel foto en video materiaal te delen.

 

Rennsport Reunion 1

 

Rennsport Reunion 2